Maspalomas
GranCanaria.com El Tiempo Hoy Home

Cultuur

 

Kookkunst voor blije momenten

Stelt u zich voor dat u de koelkast opent en het volgende tegenkomt:

Een zee van verschillende smaken die direct vanaf de zeebodem de pan induiken. Een verzameling fruit en groente van het mooi-weer eiland. Een zoete saus waarvan het recept het resultaat is van alle verschillende culturen die het eiland hebben bezocht.

Gerecht van papas arrugadas met mojo
Tropisch fruit

Dat is zo'n beetje de kookkunst van Gran Canaria. Een combinatie van smaken uit 117 verschillende landen. Op een eiland vol cultuur en tradities. Een stoofpot gemaakt van het mooie weer van Gran Canaria en alle producten uit de zee die het eiland omringt.

Als u naar Gran Canaria komt, is de 'kookkunst voor blije momenten' van het eiland beslist een aanrader. U begint dan met een van de aperitieven, die hier 'enyesques' worden genoemd. Gevolgd door een goed voorgerecht. Misschien een heldere vissoep, of een frisse waterkerssoep.

Twee mensen aan tafel met een glas wijn
Twee mensen in gesprek met een glas wijn

En daarna bijvoorbeeld een heerlijk stoofvisgerecht als 'vieja sancochada'. Met kleine zoute aardappeltjes, 'papas arrugadas'. Maar er zijn ook heerlijke vleesgerechten, die het perfecte excuus vormen om een wijn met de oorsprongsbenaming van Gran Canaria te drinken.

Om onze korte inleiding in de keuken van Gran Canaria te eindigen, raden we u een nagerecht als 'Bienmesabe' aan. Dat betekent 'smaaktmegoed' en is een zoet amandelgerecht uit het binnenland.

Nagerecht met Bienmesabe
Een selectie kazen en wijnen

Op Gran Canaria ziet u mensen met blije gezichten genieten van hun maaltijden. Bijvoorbeeld op de terrassen met uitzicht op zee die gezellig worden verlicht als de avond valt. Dankzij de unieke gastronomie die rijke en gevarieerde producten aanvoert van de zee die overal aanwezig is. En alles wordt met liefde bereid. Met een paar lepels blauwe hemel en gekruid met goed gezelschap om van al die blije momenten te genieten.

Neem de kookkunst voor blije momenten mee naar huis
Hier vindt u recepten van de gastronomie van Gran Canaria
We beginnen met de 'enyesques' (aperitieven).
Dan gaan we door met de voorgerechten.
Ook hebben we een aantal hoofdgerechten voor u.
En natuurlijk de nagerechten
En niet te vergeten een goede wijn van het eiland!


Een wereld van verschillende smaken op Gran Canaria
Klik hier om te ontdekken welke smaken in elk dorp of stad zijn te vinden...

Agaete - Agüimes - Artenara - Arucas - Firgas - Gáldar - Ingenio - Las Palmas de Gran Canaria - Mogán - Moya - San Bartolomé de Tirajana - La Aldea de San Nicolás - Santa Brígida - Santa Lucía - Santa María de Guía - Vega de San MateoTejeda - Telde - Teror - Valleseco - Valsequillo de Gran Canaria

Patronaat voor Toerisme van Gran Canaria. Alle rechten voorbehouden.
Juridische informatie