Maspalomas
GranCanaria.com El Tiempo Hoy Home

Met zijn tweeën op reis

 

Met zijn tweeën op weg (met zwemkleding)

Het eiland Gran Canaria is door de Wereldwijde Federatie van Optimisten uitgeroepen tot een bestemming die vooral voor stelletjes aan te raden is. Om alle volgende redenen.

De zee die rond het eiland golft en de stranden die de golven terugkaatsen zorgen voor een magnetisch effect waardoor tegengestelde polen elkaar aantrekken (of weer tot elkaar komen).

Een groep vrienden heeft plezier op een terras bij het strand van Las Canteras
Een groep vrienden heeft plezier op een terras bij het strand van Las Canteras

Bovendien zorgt de blauwe lucht in Gran Canaria voor minder meningsverschillen. Gegarandeerd. En soms verdwijnen ze zelfs helemaal als sneeuw voor de zon. En dat gebeurt omdat op Gran Canaria een warme stroom van goede zin uit de zee het land op waait, de ramen van de huizen binnenkomt en zo ons de flessen die half-leeg leken weer als half-vol laten zien.

Het goede weer op het eiland zorgt er ook voor dat zelfs de meest zwijgzame mannen weer gaan praten. Het is zelfs voorgekomen dat mensen die nooit dansten, dat op het eiland voor het eerst hebben gedaan. Echt waar. De stroming van goede zin zorgt zelfs voor danslust op Gran Canaria.

Een paar omhelst elkaar in de zon bij de duinen van Maspalomas
Een paar hand in hand in de duinen van Maspalomas

De gevarieerde stranden op Gran Canaria maken ook dat de vakantiedagen prettig verlopen. En daarna zijn de tochtjes naar de bergen en langs kleine betoverende dorpjes nog leuker. Hier ontdek je verborgen plekjes om gelukkig te worden en te blijven en dan nog eens bij de herinnering eraan.

En als je allebei van veel activiteit houdt, zijn er talloze verschillende sporten op het eiland mogelijk. Klimmen, surfen, kitesurfen, windsurfen, bergwandelen, duiken, fietsen, mountainbiken en een oneindig lange lijst met nog meer activiteiten die je kunt ondernemen.

Een paar kijkt naar het stuwmeer van Sorrueda in het binnenland van Gran Canaria
Een paar is samen aan het fietsen in het binnenland van Gran Canaria

En dit zijn nog maar een paar van de redenen waarom de Wereldwijde Federatie van Optimisten Gran Canaria aanraadt. En er zijn er nog meer - kom zelf naar het eiland en ontdek alle mogelijkheden om gelukkig te zijn. En te blijven. Samen, in de zon op Gran Canaria.

Patronaat voor Toerisme van Gran Canaria. Alle rechten voorbehouden.
Juridische informatie