Maspalomas
GranCanaria.com El Tiempo Hoy Home

De zee

 

Wereldrecord van maritiem geluk

De blauwe marlijn, de zwaardvis, de bonito van de Atlantische Oceaan, de barracuda en de witte tonijn. Ze zijn het geheim dat rondzwemt in de wateren rond Gran Canaria.

Beeld van Puerto de Mogán

Dit geheim kunnen we niet voor ons houden. We moeten wel verklappen dat de rijkdom van de zee die Gran Canaria omgeeft een van de verrukkingen van het eiland is. De zee rond Gran Canaria kent een grote variatie aan vissoorten. Een maritiem genot voor visliefhebbers.

En daarom hebben de zeevissers zich de laatste jaren ingescheept in de jachthavens van het eiland. Vooral in het zuiden van Gran Canaria. De havens in het zuiden bieden een groot aantal boten met deskundige bemanning die goed zijn geproviandeerd en uitgerust om heerlijk van het vissen te genieten. Een dag op zee, waar het haastige leven en de zorgen van alle dag geen plaats hebben. De mobiele telefoon? Geen mobieltje, geen werk, geen verplichtingen. Alleen de zee. Een hengel en een strakblauwe hemel die zelfs de meest door de wol geverfde visser enthousiast maakt.

Vissers op zee bij Gran Canaria
Vissers op zee bij Gran Canaria

Want dit is een van de andere redenen van het succes van het eiland onder de liefhebbers van zeevissen in half Europa. In Gran Canaria kan twaalf maanden in het jaar worden gevist. Het klimaat is bijna het hele jaar door aangenaam. Hoewel er een toptijd is voor bepaalde vissoorten. De beste tijd om tonijnachtigen en zwaardvissen te vangen ligt tussen mei en november. Toch is er het hele jaar door een komen en gaan van schepen die uitvaren vanaf het zuiden van het eiland op weg naar de beste visgebieden, tussen Punta de Maspalomas en de plaats die bekend staat als Punta del Descojonado, dichtbij de kust van het dorpje San Nicolás.

Langs dit deel van de kust van Gran Canaria slaan de naalden van de apparaten die maritiem geluk meten verder uit dan waar dan ook in dit deel van de wereld. Elke dag van het jaar. De meetwaarden voor gelukkige vissers kennen geen gelijke tot minstens 3 of 4 meridianen verder. En hoewel de blauwe marlijn en de zwaardvis het niet hiermee eens zullen zijn, willen we het u toch verklappen.

Meer informatie over zeevissen in Gran Canaria:
Billfish 
Tonijnachtigen

Patronaat voor Toerisme van Gran Canaria. Alle rechten voorbehouden.
Juridische informatie