Maspalomas
GranCanaria.com El Tiempo Hoy Home

Natuur

 

In de Canarische tuin staat de kluis open

Ook al gaan er nog eens 100 jaar voorbij. 100 jaar meer en we blijven het geheim houden. Of 1000 jaar, of zolang het nodig is. We blijven onze schat die de Canarische botanische tuin herbergt, honderden planten, bomen en bijzondere bloemen, met zorg bewaren. Dit is niet zomaar een schat, voor ons is dit meer waard dan goud.

Beeld van een pad in de botanische tuin Viera y Clavijo

Het is een schat van de natuur, die bestaat uit een enorme botanische variëteit die we in deze tuin bewaren. Een terrein aan de rand van de barranco van Guiniguada, die de bezoeker kennis laat maken met de grote rijkdom van de flora van Macronesië.

Dit is onze eigen schatkist. Deze botanische tuin is aangelegd door een bijzondere Zweed, Eric Sventenius, die in 1952 besloot om zoveel mogelijk verschillende planten van de Canarische Eilanden op één plek te verzamelen. Zo ontstond de botanische tuin 'Viera y Clavijo' in Tafira in de hoofdstad van Gran Canaria.

Bloem in de botanische tuin Viera y Clavijo
Pad in de botanische tuin Viera y Clavijo

Wilt u meer weten over de natuur? Waarom de planten van het eiland zo anders zijn? En waarom de flora van Macronesië van een andere planeet lijkt te komen? Dankzij Sventenius hebben we meer antwoorden op deze en andere vragen. Om alle bijzondere planten van de Canarische eilanden bij elkaar te krijgen, reisde Eric Sventenius naar alle uithoeken van de archipel - bijna een 'mission impossible'. Hij bezocht de meest ontoegankelijke plekken op zoek naar planten. Daarvoor moest hij rotsen beklimmen. Om ook de steilste kliffen te kunnen bereiken.

Rode bloem in de botanische tuin Viera y Clavijo

En hij liet dit allemaal voor ons achter, voor de moderne multimedia-mensen van de eenentwintigste eeuw, die zo ver van de natuur lijken te leven. Daarom hebben we de Canarische botanische tuin, die niets anders lijkt te zijn dan een terrein met heel veel verschillende planten en een aantal heel aparte bloemen. Het lijkt niet meer dan dat. Maar misschien verbergt het nog wat meer. Vooral als u deel uitmaakt van die selecte groep mensen die zeldzame planten weet te waarderen... want wat denkt u - planten zijn toch echt zo belangrijk!

360º uitzicht op de ingang van de Canarische tuin


Meer informatie: www.jardincanario.org

Patronaat voor Toerisme van Gran Canaria. Alle rechten voorbehouden.
Juridische informatie